Ashmolean Museum: IN BLOOM

Ashmolean Museum: IN BLOOM

Ashmolean Müzesi: In Bloom — Bitkiler Dünyamızı Nasıl Değiştirdi 19 Mart – 16 Ağustos 2026 | Ashmolean Müzesi, Oxford

Bahçelerimizde ve pencere önlerimizde büyüyen bitki ve çiçekler hakkında gerçekte ne kadar şey biliyoruz? Güzelliklerinin ötesinde, pek çoğu gizli tarihler taşır — keşif, tutku ve bilgi arayışının hikâyeleri.

Bu kapsamlı yeni sergi, ziyaretçileri Oxford'dan dünyanın en uzak köşelerine ve geri dönen bir yolculuğa çıkarıyor; güller ve lalelerden kamelya ve şakayıklara kadar, İngiltere'nin en sevilen çiçeklerinin ardındaki küresel hikayeleri gün yüzüne çıkarıyor. Çizimler, resimler, nadir baskılar ve seramikler dahil 100'den fazla sanat eseri ve nesneyi bir araya getiren In Bloom, doğal dünyayla sürekli değişen ilişkimizi mercek altına alıyor.

İlk bitki kaşiflerinin olağanüstü merakı ve yaratıcılığından küresel ticareti şekillendiren ağlara uzanan sergi; egzotik bitki arayışının manzaraları, ekonomileri ve kültürleri nasıl dönüştürdüğünü ve bugün hâlâ dünyamızı şekillendirmeye devam eden mirasını gözler önüne seriyor.