Bu atölye, bitki resminde kullanılan temel suluboya tekniklerini tanıtmak amacıyla tasarlanmıştır. Temel botanik şekilleri ve yapıları gözlemleyerek bitkileri doğru biçimde çizmeyi öğrenecek; aşağıdaki becerileri geliştirme fırsatı bulacaksınız:
şekilleri görmek ve tanımlamak
açıları doğru biçimde değerlendirmek
orantılı çizim yapmak
ton değerleri aracılığıyla üç boyutlu formu aktarmak
çiziminizi canlandırmak için ışık ve gölgeyi kullanmak
suluboya geçişleri uygulamak ve renkleri özgüvenle karıştırmak
Atölye boyunca bitkiler ve kısımları — renkler, dokular ve ince ayrıntılar — yakından incelenecek. Farklı yaprak ve çiçek türleri üzerinde çalışarak bunların karmaşık yapılarını keşfetme fırsatı bulacaksınız. Kurs, bilimsel doğruluğu estetik bir vizyonla birleştirerek doğru bitki resimleri yapmanıza yardımcı olacak.
Tarihler: 13–17 Temmuz 2020
Saat: 09.00–14.00
Ücret: 380 €
Yer: Studio ArtVallès — C/Pallars 152, 08005, Poblenou, Barselona — www.artvalles.org
Seviye: Her seviyeye uygundur
Katılımcı Sayısı: 10 kişi ile sınırlıdır
Dil: Kurs İspanyolca olarak düzenlenmekle birlikte, katılımcılara göre şimdiye kadarki tüm dersler İspanyolca, İngilizce ve zaman zaman Türkçenin karıştığı neşeli bir dil ortamında gerçekleşti.
Başvuru: Laura Alanso — [email protected] / +34 666 994 367
Önerilen Malzemeler
Çizim kalemleri (2H, HB, 2B, 4B)
0.35 uçlu kalem (2H, HB uç)
Pergel (2 ucu sivri denizci pergeli, kumpas)
Silgi ve hamur silgi
Kalemtıraş
Cetvel (eğer mümkünse)
Aydıger kağıdı (ince aydınger eskizi önerilir)
Eskiz kağıdı (düz yüzeyli, sıcak baskı/hot pressed, pamuklu kağıt veya blok, 120–160 g/m², A4 veya A3)
Samur suluboya fırçaları (4, 3 ve 2 numara; ince detaylar için daha küçük numara fırçalar temin edebilirsiniz. Winsor & Newton Series 7 önerilir, tercih edilen başka markalar da uygundur)
Palet
Suluboya (Winsor & Newton Artist’s Value önerilir, tercih edilen başka markalar da uygundur. Önerilen renkler: Indigo, Payne’s Gray, French Ultramarine, Winsor Blue (green shade), Perylene Maroon, Winsor Red, Winsor purple, Permanent Rose, Cadmium Lemon, Green Gold, Sepia)
Suluboya kağıdı (minimum 300 g/m², sıcak baskı/hot pressed, %100 pamuklu önerilir, A3 veya A4, *Soğuk baskı/cold press suluboya kağıtları bu kurs için uygun değildir)
Resim tahtası (mümkünse)