Yaylalara, İsviçre Alplerinin tam başlangıcına gidiyoruz. Gelin, o muhteşem yabani alp bitkilerini birlikte resmedelim.
Dersler
Bu beş günlük atölye boyunca bitki resminin temel yönlerini keşfedeceksiniz: yerel florayı anlamak için bir rehber eşliğinde alp botanik bahçesi ziyaretinden kendi örneğinizi toplamaya ve çizmeyi öğrenmeye kadar. Bitkiyi ölçmekten suluboya tekniklerini uygulamaya kadar sürecin her temel adımında size rehberlik edilecek.
Ayrıca İsviçre'nin güzel dağlarında yerel yenilebilir bitkiler hakkında bilgi edinmek için rehberli bir yürüyüşe katılma fırsatı bulacaksınız. Topladığınız bu bitkilerden şef sizin için özel yemekler hazırlayacak ve yüzyıllık bir ahırda lezzetli bir öğle yemeğinin tadını çıkaracaksınız.
1.264 metre yükseklikteki 132 yıllık bir alp botanik bahçesini ziyaret ederek alp florasını keşfedeceğiz; bahçede 3.000'den fazla alp bitkisi yetişmektedir. Bahçenin tutkulu bekçisi ve yerel bir botanikçi olan rehberimiz, ziyaret boyunca bize eşlik edecek ve fidanlıktan örneğimizi seçmemize yardımcı olacak.
Her sabah Işık, gerçekçi resimler elde etmek için farklı teknik ve yaklaşımları gösterecek. Işık'ın yönlendirmesi altında çalışıp tamamlamak üzere kendi örneğinizi seçebilirsiniz. Dersler, bilimsel doğruluğu estetik bir vizyonla birleştirerek güzel botanik resimler oluşturmanıza yardımcı olacak.
Dersler, nefes kesici dağ manzarasına bakan, doğal ışıkla dolu güzel bir stüdyoda gerçekleşiyor. Her öğrencinin kendine ait çalışma masası bulunuyor.
Sanat derslerinin yanı sıra, uzun masa başı çalışma sürelerini dengelemek için yumuşak yoga seanslarına katılmayı da tercih edebilirsiniz. Yoga dersleri tüm seviyelere uygun olup her katılımcının bireysel ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilebilir.
Program
9 Haziran 2024 — Varış ve karşılama yemeği
10 Haziran — Sabah Bex'teki La Thomasia Alp Botanik Bahçesi ziyareti ve örnek toplama / Öğleden sonra stüdyo çalışmalarına başlangıç
11 Haziran — Stüdyoda bitki resmi dersleri
12 Haziran — Stüdyoda bitki resmi dersleri
13 Haziran — Sabah orman yürüyüşü ve yabani yenilebilir bitki hasatı; yüzyıllık ahırda öğle yemeği / Öğleden sonra stüdyo çalışması
14 Haziran — Stüdyoda bitki resmi dersleri
15 Haziran 2024 — Kahvaltının ardından ayrılış
Ücret: 3.000 €
Seviye: Her seviyeye uygundur
Katılımcı Sayısı: En fazla 10 kişi
Dil: İngilizce
Başvuru için: Christina Spire — info@sukharetreats.com
Konaklama
Hafta, 1.200 metre yükseklikteki güzel Valais Vadisi'nde çevre dostu bir köyde geçirilecek. Yerel melez çamı ahşabından inşa edilmiş küçük tahta şalelerde kalacak ve kendinizi hemen evinizde gibi hissedeceksiniz. Her şale; bol ışık alan geniş mekânlara dağılmış üç yatak odası ve iki banyoya sahip olup Rhône Vadisi ve ufukta uzanan Cenevre Gölü'nün nefes kesici manzarasına açılan özel bir terası bulunmaktadır.
Tüm yemekler her gün Şef Jérémie ve ekibi tarafından hazırlanmaktadır. Yerel ürünler ve yabani bitki hasatından ilham alan benzersiz "vahşi mutfak" konsepti, gastronomi tutkunlarını da memnun edecek.
Dahil Olanlar
Size ait özel odada 6 gecelik konaklama
Tüm yemekler (günde 3 öğün) ve alkolsüz içecekler
Yerel botanikçi rehberliğinde alp botanik bahçesi ziyareti
Rehberli yürüyüş ve yabani yenilebilir bitki hasatı
Yüzyıllık ahırda özel öğle yemeği
Kurs eğitimi ve botanik rehberliği
Katılmak isteyenler için yoga dersleri
Dahil Olmayanlar
Uluslararası uçuşlar
Havalimanı transferleri
Seyahat ve sağlık sigortası
Kişisel harcamalar
Sanat malzemeleri (aşağıdaki listeye bakınız)
Nasıl Gidilir?
Mekân, İsviçre Alplerinin tam başlangıcında, Dents-du-Midi dağ silsilesinin eteklerinde, Valais kantonundaki Les Cerniers köyünde bulunmaktadır. Swiss Cabins, Montreux'den 45 dakika, Cenevre Havalimanı'ndan yaklaşık 1 saat 30 dakika uzaklıktadır. Ünlü Villars kayak merkezinin karşısında ve Monthey şehrinin üzerinde yer almaktadır.
Trenle: En yakın uluslararası havalimanı Cenevre'dir (GVA); tren istasyonu doğrudan terminal içinde bulunmaktadır. Swiss Cabins'e en yakın istasyon Monthey'dir. Bölgelerarası trenle Aigle'a, ardından bölgesel trenle Aigle'dan Monthey'e ulaşabilirsiniz. Tarife ve fiyatlar: www.cff.ch
Monthey istasyonundan 63 numaralı otobüs doğrudan Les Cerniers'e kadar çıkmaktadır. Son durak olan "Les Cerniers Restaurant"ta inin. Dağa doğru tırmanan bu otobüs yolculuğu yaklaşık 45 dakika sürmektedir.
Araçla: A9 otoyolu, 19. çıkış — Bex/Lavey. Monthey istikametine devam edin. Monthey girişindeki döner kavşakta Choëx, ardından Les Giettes ve Les Cerniers tabelalarını izleyin. Şale varışta sağınızda olacak. Otopark, şalenin tam önündedir.
Taksi seçenekleri (kişi başı değil, sefer başı):
Cenevre Havalimanı — 450 CHF
Aigle tren istasyonu — 115 CHF
Monthey tren istasyonu — 60 CHF
Önerilen Malzemeler
Çizim kalemleri (2H, HB, 2B, 4B)
0.35 uçlu kalem (2H, HB uç)
Pergel (2 ucu sivri denizci pergeli, kumpas)
Silgi ve hamur silgi
Kalemtıraş
Cetvel (eğer mümkünse)
Aydıger kağıdı (ince aydınger eskizi önerilir)
Eskiz kağıdı (düz yüzeyli, sıcak baskı/hot pressed, pamuklu kağıt veya blok, 120–160 g/m², A4 veya A3)
Samur suluboya fırçaları (4, 3 ve 2 numara; ince detaylar için daha küçük numara fırçalar temin edebilirsiniz. Winsor & Newton Series 7 önerilir, tercih edilen başka markalar da uygundur)
Palet
Suluboya (Winsor & Newton Artist’s Value önerilir, tercih edilen başka markalar da uygundur. Önerilen renkler: Indigo, Payne’s Gray, French Ultramarine, Winsor Blue (green shade), Perylene Maroon, Winsor Red, Winsor purple, Permanent Rose, Cadmium Lemon, Green Gold, Sepia)
Suluboya kağıdı (minimum 300 g/m², sıcak baskı/hot pressed, %100 pamuklu önerilir, A3 veya A4, *Soğuk baskı/cold press suluboya kağıtları bu kurs için uygun değildir)
Resim tahtası (mümkünse)s